Inginerie

Spre deosebire de cei mai mulți dintre competitorii noștri specializați pe o nișă foarte îngustă, noi avem o abordare multidisciplinară. Aceasta ne face capabili să găsim soluții eficiente pentru probleme tehnice deosebite. Ne plac provocările, facem lucruri care nu s-au mai făcut. Ne place să explorăm, să facem prototipuri, să le testăm și să le perfecționăm.

Productivitatea și confortul societății moderne este un rezultat al schimbului rapid de informație și automatizării. Experiența noastra bogată în Tehnologia Informației și platformele puternice de dezvoltare hardware open-source sunt ingrediente importante ce facilitează proiectarea, realizarea de prototipuri și implementarea soluțiilor de automatizare.

Cele mai multe obiecte care ne înconjoară conțin piese din mase plastice, realizate prin injecție. Această tehnologie este extrem de eficientă pentru volume mari, dar matrițele sunt scumpe și nu sunt rentabile pentru prototipuri și producție în serie mică. De aceea folosim proiectare asistată de calculator și imprimante 3D pentru prototipuri și producție în serie mică.

Alături de imprimantele 3D, tehnologia CNC este folosită și în mașini de prelucrat prin așchiere. Folosind freze CNC putem produce de la plăcuțe de circuit simple la piese complexe din aluminiu.

Multe instalații tehnice au nevoie de un control strict al condițiilor de mediu pentru o funcționare optimă în parametri proiectați. BlueScreen oferă echipamente pentru monitorizare, înregistrare și control al mediului. Proiectăm, instalăm și asigurăm service pentru chillere și echipamente de aer condiționat pentru diverse aplicații industriale.

Susținem tranziția la energie regenerabilă fară impact negativ asupra mediului înconjurător. Proiectăm sisteme solare conectate la rețea sau independente, cu baterii LiFePO4 și sisteme inteligente de management al bateriilor. Oferim deasemenea surse de alimentare neîntreruptibile (UPS), proiectăm soluții, implementăm și asigurăm service.

Autovehiculele moderne au sisteme complexe controlate de computere. Tradițional, aceste computere comunică pe rețele CAN-BUS. Cu toate acestea, implementarea la nivel software este specifică fiecărui producător. Foarte puțin efort s-a făcut în această industrie pentru standardizare. O excepție notabilă este standardul Fleet Management Systems (FMS), un ubset al protocolului  SAE J1939, implementat de cei mai mulți producători de camioane. Noi credem că în viitorul apropiat cele mai multe autovehicule vor fi interconectate și schimbul de date va îmbunătăți fiabilitatea, economia de carburant și va preveni accidentele. Pentru a valorifica la maximum aceste date, BlueScreen folosește tehnologii avansate de monitorizare CAN-BUS pentru a extrage informații utile generate de diverse sisteme conectate la aceste rețele.


Comments are closed.