Cercetare Biomedicală

BlueScreen este o companie atipică, având domenii de activitate aparent diferite. Este adevărat: suntem diferiți, gândim diferit și facem lucrurile într-un mod diferit. Nu urmăm mulțimea. Pentru că cercetarea modernă în doeniul biologiei se bazează pe echipamente complexe și implică achiziția și analiza datelor, domeniile de activitate Tehnologia Informației și Inginerie sunt un avantaj.

Deși sinteza chimică este metoda preferată pentru producerea de molecule utilizate în terapie, sunt cazuri în care biotehnologia este singura opțiune. Departamentul nostru de cercetare are experiență în culturi bacteriene de E. coli în bioreactoare la scală preparativă. Pentru a determina celulele bacteriene să producă molecula de interes în concentrație cât mai mare posibil, în prima fază se folosesc tehnici de biologie moleculară pentru a edita cromozomul bacterian și/sau insera noi gene prin transformare cu plasmide. Folosim tehnica CRISPR/Cas9 pentru a face knock-in/knock-out unor gene de interes. Odată molecula de interes produsă, trebuie separată și purificată din alte molecule prezente în bacterii sau mediul de cultură. Furnizăm ca serviciu dezvoltarea oricărei  etape din procesul biotehnologic:

  • knock in/knock out pentru gene de interes
  • Vectori ADN (plasmide) inclusiv cu secvențe de sinteză
  • Optimzarea mediului de cultură
  • Purificare (inclusiv prin HPLC și validare prin spectrometrie de masă (MS))

Studiile recente relevă o corelație între metabolism, diabet și îmbătrânire. Tratamentul doar pentru diabet costă 12% din bugetul global al sănătății (conform Organizației Mondiale a Sănătății, 2015). În același timp, îmbătrânirea populației devine o problemă pentru finanțarea sistemelor de asigurări de sănătate în Europa. De aceea am decis să direcționăm efortul nostru de cercetare în vindecarea diabetului de tip 2 și îmbunătățirea stării de sănătate a populației de vârstă înaintată prin intervenții terapeutice asupra metabolismului. Suntem deschiși la colaborări în acest domeniu, oferim servicii de dezvoltare a unor metode  High Preasure Liquid Chromatography (HPLC) –  Mass Spectrometry (MS) pentru separare și cuantificare de metaboliți și proteine.

Ca și firmă de cercetare, folosim noi înșine consumabile și reactivi de laborator. De la servicii de sinteză ADN, coloane de cromatografie, anticorpi, la reactivi și alte substanțe chimice, facem tot posibilul să achiziționăm cele mai bune produse la cele mai bune prețuri. Unele dintre aceste produse le revindem, optimizând astfel costurile de transport și import. Deasemenea importăm și distribuim la cerere materii prime pentru laborator.


Comments are closed.